27 maj 2011

Filet faszerowany kuskusem z nutą cytrynową


Składniki:

- 4 filety z piersi kurczaka
- 10 dag kuskusa
- 1 cebula
- 10 dag żółtego sera
- przyprawa kebab
- pół cytryny
- kostka rosołowa

Przygotowanie :

1.Kuskus wsypać do miski, dodać kostkę rosołową i zalać wrzątkiem na 5 min. Ser i cebulę zetrzeć na tarce, wymieszać z kuskusem.
2.Filety drobiowe opłukać, osuszyć, naciać tworząc "kieszonki" i polać sokiem z cytryny. Oprószyć mięso ze wszystkich stron przyprawą kebab, nafaszerować kuskusem i spiąć wykałaczkami. Smażyć na oleju.

3 komentarze:

  1. Pamiętam, że w dzieciństwie na wycieczkach z rodzicami towarzyszyły nam zawsze... kotlety. A szkoda, bo patrzę na tego aromatycznego kurczaka i myślę, że świetnie nadawałby się na przekąskę podczas podróży. Przydrożne bary typu "fast food" przegrywają z kretesem w starciu z soczystym kurczakiem i orzeźwieniem cytrynowej wody. Zdrowe składniki, wspaniały smak - to przepis na udaną kulinarnie wycieczkę!

    OdpowiedzUsuń
  2. Filet Faszerowany kuskusem i nutą cytryną .Gdy czeka cię poprawka z egzaminu to kwaśna atmosfera na stancji panuje więc grupa studentek chętnie w mikrofali potrawę tę przygotuje .

    OdpowiedzUsuń