15 sty 2016

Naleśniki z tuńczykiem



Składniki :

Ciasto naleśnikowe:
- 1 jajko
- 1 szkl. mąki
- 1/2 szkl.mleka
- 1/2 szkl.wody (najlepiej gazowana)
 - szczypta soli
Farsz:
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 10 dag sera żółtego
-  pęczek szczypiorku
- 1/2 słoiczka suszonych pomidorów w oleju
- 3 łyżki majonezu
- 3 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- chili
- koper

Przygotowanie :
1.Ubić jajka z szczyptą soli. Dodać mąkę, wlać mleko, wodę. Dokładnie wymieszać i smażyć naleśniki na klarowanym maśle.
2.Tuńczyka odsączyć z zalewy dodać do niego pokrojony lub starty żółty ser,szczypiorek,posiekane suszone pomidory.Dodać majonez, wyciśnięty przez praskę czosnek i przyprawić.Nakładać na naleśniki i zawijać w rulon.Posypać koperkiem, można delikatnie podgrzać naleśniki wtedy ser będzie bardziej ciągnący.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz