Składniki:
-
0.5 kg pieczarek
-
1 duży por
-
0.5 kg mięsa mielonego
-
1 kostka rosołowa
-
6 serków topionych smietankowych (po 100g)
-
wegeta
-
sól
-
pieprz
-koperek
Przygotowanie
:
1.Wstawić
ok 2,5 litrów wody, pieczarki i pora umyć i pokroic w talarki. Do wody dodac kostke
rosołową oraz pieczarki i pora.Gotować az wszystko bedzie
miekkie.
2.Mieso przygotować jak na kotlety mielone tylko że nie
optaczamy w bułce, robimy z nich malutkie pulpeciki podsmażamy na oleju i wrzucamy
do gotujacej sie wody z pieczarkami i pora.(doprawiamy do smaku)
3. Serki rozmiksować dodając trochę wywaru, dodac do zupy. Gotowy krem-zupa posypać koperkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz