8 kwi 2016

Zupa serowa




Składniki:
- 0.5 kg pieczarek 
- 1 duży por
- 0.5 kg mięsa mielonego 
- 1 kostka rosołowa
- 6 serków topionych smietankowych (po 100g)
- wegeta
- sól
- pieprz
-koperek

Przygotowanie :
1.Wstawić ok 2,5 litrów wody, pieczarki i pora umyć i  pokroic w talarki. Do wody dodac kostke rosołową oraz pieczarki i pora.Gotować az wszystko bedzie miekkie.
2.Mieso przygotować jak na kotlety mielone tylko że nie optaczamy w bułce, robimy z nich malutkie pulpeciki podsmażamy na oleju i wrzucamy do gotujacej sie wody z pieczarkami i pora.(doprawiamy do smaku) 
3. Serki rozmiksować dodając trochę wywaru, dodac do zupy. Gotowy krem-zupa posypać koperkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz