6 lip 2016

Makaron w pomidorach




Składniki :
- 30 dag makaronu
- 6 dużych pomidorów
- 20 dag cukini
- 10 dag boczku
- 1 łyżka pasty pomidorowej
- 2 ząbki czosnku
- 10 dag parmezanu
- 6 gałązek bazylii
- sól
- pieprz
- oliwa z oliwek

Przygotowanie :
1 Pomidory umyć,osuszyć i wydrążyć środek. Na ok 10 min włożyć je do piekarnika nagrzanego do 170 *.
2 Bazylię bardzo drobno posiekać,parmezan zetrzeć na tarce. Boczek i cukinię pokroić w kostkę podsmażyć na oliwie z czosnkiem. Jeden wydrążony środek z pomidora pokroić w kostkę i dodać pod koniec smażenia. Doprawić do smaku solą i pieprzem i wymieszać wszystko razem z makaronem i pastą pomidorową.
3 Gorące pomidory faszerować zwiniętym spaghetti i podawać jeszcze ciepłe.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz