15 lip 2016

Makaron z sosem curry



Składniki : 
- 25 dag makaronu spaghetti
- 1 podwójny filet z kurczaka
- 3 łyżki curry
- 2 łyżki klarowanego masła
- 350 ml gorącej wody
- 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
- 1 czerwona papryka
- 150 ml słodkiej śmietanki 18 %
- sól
- pieprz

Przygotowanie:
1.Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Filet z kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić curry. Kiedy kurczak będzie dobrze usmażony wlać 350 ml wody i zostawić, by sos trochę odparował.
2.W misce wymieszać mąkę z łyżką wody i wlać do sosu, podgrzewać aż zgęstnieje.
3. Dodac pokrojoną paprykę i śmietankę dusić na małym ogniu jeszcze przez 5 min. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz