15 kwi 2011

Królik:)


Składniki:

- gotowy spód biszkoptowy
- bita śmietana w sprayu
- 1 szklanka białych wiórek kokosowych
- dżem o dowolnym smaku
- opakowanie słodkich kolorowych kamyczków
- 1 szklanka pomarańczowych wiórek kokosowych

Przygotowanie:

1.Biszkopt przekrój wzdłuż na dwie równe połówki. Wytnij z tego pasek o szerokości 1 cm, będą to uszy królika. Jedną połówkę ciasta posmaruj dżemem i na wierzch połóż drugą, w ten sposób utworzymy ciało naszego królika. Połóż ciasto w pozycji pionowej, tak by płaska krawędź znajdowała się na tacy.
2.Na jednym z końców zrób małe wcięcie. Powinno znajdować się ono w odległości około 1/3 od końca długości ciasta. Wytnij niewielki trójkąt. W ten sposób utworzymy ciało i głowę królika. Wycięty trójkąt przymocuj do końca ciała naszego królika, będzie to jego ogon.
3.Całe ciało królika pokryj schłodzoną bitą śmietaną. Zaokrąglij boki. Całość posyp białymi wiórkami kokosowymi.
4.Z odciętych pasków biszkoptowych zrób uszy królika. Używając kamyczków zrób oczy i nosek królika.Posyp pomarańczowymi wiórkami kokosowymi.


1 komentarz: