- puszka tuńczyka w sosie własnym
- sos sałatkowy Winiary " Z bazylią i oregano"
- sałata
- ziemniaki
- 2 pomidory
- 2 jajka
- 1/3 puszki kukurydzy
- koper,natka pietruszki
- olej rzepakowy
Przygotowanie:
1.Ugotuj ziemniaki w mundurkach. Wystudź, następnie obierz i pokrój w cienkie plasterki.
2.Umyj pomidory,pokrój na ósemki. Ugotuj jajka na twardo, obierz, pokrój na plasterki. Osącz tuńczyka z zalewy.
3.Ułóż na talerzu sałatę, ziemniaki, pomidory,jajka, tuńczyka i posyp kukurydzą.
4.Przygotuj sos sałatkowy z olejem rzepakowym.
5.Polej sałatkę sosem, i udekoruj koperkiem, pietruszką, bazylią. Odstaw na 15 minut do lodówki.
Bardzo szybka, smaczna, pożywna i kolorowa sałatka.
Fajnie wygląda! Musi być smaczna
OdpowiedzUsuń