8 cze 2011

Uwaga uwaga:)

Z ogromną radością ogłaszam że moja stylizacja "Pieczony schab z aromatycznym sosem pomarańczowym" została wybrana do opublikowania w artykule dedykowanemu SmakoŁykowym inspiracjom kulinarnym w czasopiśmie " Gala"". Dziękuje za udział w dyskusji i bardzo pomysłowe komentarze z propozycjami na jakie okazje spotkanie pasuje moje danie. Miło mi również poinformować ze autorzy trzech wyróżnionych komentarzy : js28, titi86, Joan otrzymują kupony do Duka od patronata akcji : Żywiec Zdroj SmakoŁyk.
Ze zwycięzcami skontaktuje się po dane do wysyłki nagrody.


             js28 pisze... Super potrawa! uwielbiam takie połączenia. Okazji do serwowania takiej potrawy jest mnóstwo! ja najchętniej zjadłabym ją siedząc na białym tarasie na Santorini - w cieniu pomarańczowych gajów, patrząc na turkusowe morze i rozkoszując się każdym smakiem tego cudownie orzeźwiającego dania! :) Jeśli kiedyś taka okazja się nadarzy, to będę przeszczęśliwa!


titi86 pisze... Rewelacyjne danie, moje kubki smakowe zawsze podziwiają takie połączenia smakowe z otoczką owocową, a do tego sosik po prostu cud miód. Jestem pod dużym wrażeniem połączenia schabu z egzotyczną pomarańczą, musi smakować nieziemsko. Zaintrygowałaś mnie kompletnie sosikiem ponieważ idealnie się komponuje z potrawą. Bardzo fajna stylizacja inspirowana Żywiec Zdrój, który spisuje się na medal jeśli można tworzyć takie cuda i cudeńka. Ciebie zainspirował Żywiec Zdrój,a mnie zainspirowałaś ty:) przy najbliższym rodzinnym spotkaniu wykonam takie danie, i na pewno podam sosik w twoim wydaniu, ponieważ zaskakuje pomysłowością. Bardzo lubie kolor pomarańczowy, który wyzwala we mnie energię. Danie idealnie pasuje na KAŻDE spotkanie i okazje, kolor pomarańczy przyciąga wzrok. Pięknie prezentuje się na komunijnym stole,obiedzie zaręczynowym, urodziny, imieniny, Kinder bal, spotkanie z przyjaciółmi przy grillu, piknik (na świeżym powietrzu takie świeże danie mniam....). Można pisać bardzo długą listę ale co jest najważniejsze to danie jest bardzo elastyczne i zadowoli na pewno każdego,smakiem,zapachem,i kolorem.
Joan pisze... Ta potrawa świetnie pasuje do letniego relaksu na balkonie wieczorową porą. Warto uśiąść na poduszce, by zanurzyć się w aromacie pomarańczy połączonym ze smakiem soczystego schabu i obserwować czerwieniejące na horyzoncie słońce... Blisko, smacznie i nietuzinkowo - to właśnie cechy, które moim zdaniem charakteryzują udany posiłek :)

3 komentarze:

  1. Bardzo się cieszę, że mój komentarz do pysznego przepisu został nagrodzony bonem. Zapewne wykorzystam go na zakup kolorowych dodatków kuchennych Duka, które ozdobią posiłki oryginalnym designem. Smacznego!

    OdpowiedzUsuń
  2. Super! Bardzo dziękuję! Cieszę się niezmiernie, że mój komentarz został nagrodzony! I gratuluję pozostałym - a kuponik z chęcią wykorzystam :) Lubię ładne rzeczy a w DUKA ich nie brakuje :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Właśnie kurier przywiózł mi kartę :) jeszcze raz dziękuję!

    OdpowiedzUsuń