6 kwi 2012

Kombinacje z ciastem francuskim

Uwielbiam ciasto francuskie:) jego kruchość delikatność i uniwersalność moje dwie propozycje:)

Francuskie miseczki


Składniki: 
- filet z kurczaka
- 5 sztuk pieczarek
- kukurydza
- 1 cebulka
- serki topione ( ja dałam śmietankowy i pomidorowy)
- op.ciasta francuskiego
Przygotowanie:
1.Filet z kurczaka kroję w małą kostkę przyprawiam i podsmażam z pieczarkami i cebulą.
2.Z gotowego ciasta francuskiego wycinam koła i wkładam delikatnie w formę do muffinem.Farsz mieszam z kukurydzą i nakładam na ciasto francuskie,na górze układam serki topione.Piekę 15 min. w 200 *.

Kruche kanapeczki z łososiem


Składniki:
- ciasto francuskie
- op.wędzonego łososia
- serki topione
- kukurydza
- szyczypiorek
- musztarda (do smaku)
Przygotowanie:
1.Ciasto francuskie kroję na prostokąciki, piekę w piekarniku do zrumienienia ciasta, przecinam gotowe na pół.
2.Pomidorowe serki topione mieszam z łososiem i szczypiorkiem na gładką masę i przekładam połowę francuskich prostokącików.Drugą połowę ciasta przekładam śmietankowym serkiem topionym wymieszanym z kukurydzą i łososiem. By zaostrzyć smak farszu można dodać troszkę musztardy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz