W tamtym miesiącu posadziłam dwa drzewka brzoskwiń, nie chciałam się chwalić by nie zapeszyć ale się przyjęły i pościły swoje pierwsze listki. Złapałam bakcyla i mam ochotę na inne drzewka może czereśnie tylko że pod dachem mam współlokatorów które optelepią drzewko zanim zauważę że się zaczerwieniły:) tak tak Szpakowa z małymi pisklakami:)co roku na wiosnę wprowadza się a jej amant wyśpiewuje mi na parapecie i rozkłada swoje pióra prezentując swoją postawę,ale nie o tym tu mowa:).Pamiętam z dzieciństwa pieczone jabłka mojej babci a że wpadły mi w rękę brzoskwinie tak więc one poszły na warsztat z konfiturą z bezową podusią.
Składniki:
- 2 brzoskwinie
- 2 białka
- 1,5 łyżki cukru
- 2 łyżki konfitury
- cynamon
Przygotowanie:
W cztery połówki brzoskwiń nałożyć konfiturę,owoce ułożyć w żaroodpornym naczyniu.Z białek ubić sztywną pianę,dodając cukier.Pianę ułożyć na brzoskwiniach posypać szczyptą cynamonu i zapiekać w 190* przez 10 minut.
robiłam podobnie są przepyszne;)
OdpowiedzUsuńŚwietny przepis!
OdpowiedzUsuń44 year-old Structural Engineer Mordecai Tolmie, hailing from Gravenhurst enjoys watching movies like Only Yesterday (Omohide poro poro) and Astronomy. Took a trip to Archaeological Sites of the Island of Meroe and drives a Mercedes-Benz 540K Spezial Coupe. zobacz
OdpowiedzUsuń