Składniki:
- 2 sałaty rzymskie
- 2 pęczki rzodkiewki
- 1 filet z kurczaka
- 10 dag żółtego sera w kostce
- 2 łyżki słonecznika
- 2 łyżki pestek dyni
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżka musztardy
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- przyprawa gyros
- sól
-pieprz
Przygotowanie:
1.Fileta z kurczaka przyprawić przyprawą gyros i na patelni do grilowania go usmażyć.
2.Sałaty rzymskie umyć i poszatkować.Wymieszać ze sobą olej, miód, musztardę i polać sałate.
3.Słonecznik i pestki dyni uprażyć na suchej patelni.Fileta i żółty ser pokroić w kostkę.Jeden pęczek rzodkiewki zetrzeć na tarce i dodać do sałaty wraz z pozostałymi składnikami, wymieszać i doprawić do smaku.
4.Z drugiego pęczku rzodkiewki można zrobić myszki lub poprostu dodać je do sałatki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz