„Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem steroli roślinnych oraz witaminy E i dlatego…
bardzo często z nim gotuję :)"
Moja propozycja na lekką sałatkę na bazie oleju rzepakowego.
- 1 opakowanie roszponki
- 1 pęczek rzodkiewki
- 1 pęczek szczypiorku
- 10 dag ugotowanych krewetek
- 10 dag żółtego sera w kostce
- 1 czerwona papryka
- 3 łyżki słonecznika
- olej rzepakowy
- koperek
- majeranek
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
1.Roszponkę płuczemy skrapiamy olejem solą, majerankiem i pieprzem. Słonecznik prażymy na suchej patelni. Krewetki rozmrozić, przelać wrzątkiem. Paprykę, ser, rzodkiewkę kroimy w drobną kostkę.
2.W szlance układamy warstwowo doprawioną roszponkę,paprykę,ser,rzodkiewkę,posiekany szczypiorek,koperek,słonecznik aż do wyczerpania składników.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz