8 sty 2017

Francuskie brzuszki

Bardzo proste w wykonaniu szczególnie mi pasują z sosem chrzanowym.


Składniki:
- 1 op.ciasta francuskiego
- 10 dag łopatki
- kilka szt.żurawiny
- 3 plastry sera żółtego
- 2 plastry ananasa
- przyprawa gyros
SOS:
- 1 łyżka chrzanu
- 3 łyzki śmietany
- szczypta soli
- natka pietruszki

Przygotowanie :
Z ciasta francuskiego szklanką wydrążać koła. Mięso bardzo drobno kroimy i podsmażamy z przyprawą gyros. Na jedno kółko z ciasta francuskiego nakładamy : ser, mięso, żurawinę, ananasa pokrojonego w drobniutką kostkę i przekładamy drugim kołem zlepiając brzegi. Zapiekam 10 min w temp 170* . W tym czasie chrzan mieszam z śmietaną i dosalam do smaku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz