17 lis 2010

Sajgonki z kurczakiem


                                      

Składniki:

-1 podwójny filet piersi kurczaka
-200 g pieczarek
-1 cebula
-1/2 kostki sera
-50 g makaronu chińskiego
-2 łyżki sosu sojowego Tao Tao
-1 łyżka sosu chili
- opakowanie makaronu chińskiego
- 1 łyżka sosu chili


- pieprz

Przygotowanie:

1. Filet pokroić w kostkę, podsmażyć . Pokroić cebulę dodając starte pieczarki, dusić razem. Makaron chiński Tao Tao wrzucić do wrzątku i zostawić pod przykryciem. Po 3 minutach odcedzić, pokoić na paski o długości około 5 cm. Wrzystkie składniki razem połączyć dodać starty ser, sos sojowy i przyprawić do smaku. 2. Pojedyńczy placek zanurzyć na 2 sekundy w letniej wodzie i położyć na deskę aż zmięknie.Na placek nałożyć 1 łyżkę stołową nadzienia i zawinąć w sposób pokazany na fotografiach. Sajgonki smażyć na rozgrzanym,głębokim oleju do osiągnięcia złotobrązowego koloru. Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz