Danie to jest bardzo smaczne i łatwe do wykonania a co najważniejsze...wszystkim smakuje:)
Składniki :
- podwójny filet z kurczaka
- 25 dag pieczarek
- czerwona i żółta papryka
- 2 jajka
- cebula
- 2-3 łyżeczki mąki ziemniaczanej
- zioła prowansalskie, sól, oregano, natka pietruszki ,tłuszcz do smażenia
Przygotowanie :
1.Filet kroimy w drobniutką kostkę. oprószamy ziołami i solą, na pół godziny wstawiamy do lodówki .
2.Pokrojone pieczarki, cebulę i papryki smażymy razem.
3.Jajka mieszamy z mąką na jednolitą masę. Dodajemy ostudzone pieczarki i warzywa, mięso i posiekaną.
natkę.
4.Łyżkę formujemy kotlety i smażymy na mocną rozgrzanym tłuszczu, aż zezłocą się z obu stron.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz