4 lut 2011
Sałatka z pestkami słonecznika i ananasem
Składniki:
- puszka ananasów
- 200 g łuskanych pestek słonecznika
- natka pietruszki
- 2 winne jabłka
- 1 łyżeczka miodu
- szczypta pieprzu cayenne
- 6 łyżek majonezu
- sok z cytryny
- 5 jajek
Przygotowanie :
1. Ugotowane na twardo jajka obieramy i siekamy lub kroimy w kosteczkę.
Jabłka myjemy, obieramy i kroimy, plastry ananasa osączamy z zalewy ( zalewę pozostawiamy ) i kroimy w kostkę.
2. Składniki sałatki mieszamy. Dodajemy pieprz cayenne, miód, pestki słonecznika, majonez kilka łyżek zalewy z ananasów i sok z cytryny. Mieszamy i dekorujemy gałązkami natki pietruszki.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz