4 maj 2011

Aromatyczny gulasz



Składniki :

- 60 dag wołowiny
- 20 dag włoszczyzny z kapustą
- 60 dag ziemniaków
- 20 dag ogórków kiszonych
- 10 dag cebuli
- pół szklanki śmietany
- 2 łyżki mąki
- sól, pieprz

Przygotowanie :

1.Ugotować mięso z warzywami w niewielkiej ilości wody, przecedzić. Cebulę pokroić, lekko zarumienić na gorącym tłuszczu. Włożyć do rondla cebulę, pokrojone w kostkę mięso i ziemniaki, dodać wywar i dusić.  2.Kiedy ziemniaki będą prawie miękkie, włożyć obrane i pokrojone w kostkę ogórki oraz pokrojone warzywa z wywaru, doprawić solą i pieprzem do smaku. Dodać mąkę i śmietanę, zagotować.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz