11 sty 2015
Mięsna zapiekanka z kaszą i warzywami
Składniki:
- 200g kaszy jęczmiennej
- 1 filet z kurczaka
- 1 por
- 2 jajka
- żółty ser
- 1/3 opakowania pieczarek
- 250 g mrożonych warzyw( np .brokuły kukurydza marchewka fasolka szparagowa)
- 200ml mleka
- przyprawy sól, oregano, pieprz
Przygotowanie:
1.Natłuść naczynie żaroodporne masłem, wsyp kaszę,włóż filety pokrojone w kostkę,posyp solą .
2.Warzywa w tym pokrojonego w paski pora wyłóż warstwowo,dodaj zeszklone na maśle pieczarki.
3.Zalej mlekiem wymiesznym z jajkami,przypraw i zapiekaj 50 min w 190 stopniach.Pod koniec pieczenia dodaj ser żółty (opcjonalnie) i jeszcze chwilkę zapiekaj.Podawać prosto z piekarnika.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz