15 lip 2016

Bebeczki z jagodami



Składniki :
- 30 dag makaronu nitki
- 15 dag masła
- 1/2 szkl. płatków migdałowych
- 15 dag miodu
-  pół szkl. wody
- 1/2 szkl.jagód
- sok z połowy cytryny
- garść porzeczek
- listki mięty

Przygotowanie:
1.Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić, wymieszać z masłem i połową płatków migdałowych.
2.Wypełnić foremki do muffinków makaronem i piec 40 min.w temp170*.
3.Z miodu,wody,cukru,jagód i soku z cytryny przygotować syrop.Gniazdka makaronu wyłożyć na talerz polać syropem i posypać podprażonymi płatkami migdałów oraz porzeczkami i jagodami.Zetrzeć sparzoną skórkę z cytryny posypać babeczki makaronowe ozdobić listkami mięty.

1 komentarz:

  1. Widzę, że jesteś fanką makaronu ;) Ciekawy pomysł. PS jesteś bardzo podobna do mojej siostry ;) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń