Bardzo rozgrzewająca sałatka dzięki papryczkom chili, smaczna i kolorowa.
„Stosuję
rafinowany olej rzepakowy w swojej kuchni i cenię go za to, że nie
tylko podkreśla smak moich potraw, ale także ją wzbogaca o wartości odżywcze.
Składniki:- pół op.rukoli
- pół op.roszponki
- 20 dag fileta z indyka
- 2 papryczka chili
- dwa małe pomidorki
- kilka talarków pora
- 1/3 szkl. kukurydzy
- garść pestek dyni
- olej rzepakowy
- sól
- pieprz
- zioła prowansalskie
Przygotowanie
1.Filet z indyka i pieczarki grillujemy na patelni gilowej.
2.Na talerzu układamy rukolę i roszponkę (można dodać tylko jedno z nich jeśli ktoś np.nie przepada za rukolą i lekką goryczką) układamy fileta z indyka,pieczarki,posypujemy pestkami dyni,kukurydzą oraz pokrojoną chili,pomidorkami i porem.
3.Całą sałatkę polać olejem rzepakowym wymieszanym z ziołami prowansalskimi i doprawić solą i pieprzem do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz